TURISME RURAL

Redactat: 16/06/2008



Aquest cap de setmana hem anat a visitar uns amics a Olot i ens hem allotjat a un establiment de turisme rural de Sant Joan Les Fonts. Una masia del segle XIV rehabilitada molt maca. L’entorn magnífic on es troba i el que ofereix la casa no justifica el preu segons el meu punt de vista.

Els mon rural del nostre país ens hem abocat a recuperar masies o cases antigues sota el paraigua del turisme rural. Entenc que la forma de poder aconseguir els diners per poder rehabilitar una masia es per destinar-la a turisme rural. La despesa que suposa es molt elevada i el fet de destinar-la a turisme rural suposa que a llarg termini es pugui recuperar la inversió i faciliti en molt casos que les entitats bancàries facilitin els préstec als propietaris per la rehabilitació. Moltes d’aquestes cases son utilitzades pels seus propietaris com a habitatge personal i part de la casa a allotjament. Els propietaris gaudeixen de la casa rehabilitada i condicionada i pretenen que els que hi anem per allotjar-nos-hi paguem la rehabilitació.

Em sembla excessiu que sigui igual o mes car el mateix servei (dormir i esmorzar) en una casa rural que en un hotel. Quina infraestructura suporta un allotjament de turisme rural?. Normalment no hi ha personal de servei, no hi ha recepció, no hi ha personal de manteniment i moltes vegades ni personal de neteja. Aquests serveis si que els te un hotel. La propietat fa la poca feina que cal fer. L’import d’un allotjament en un hotel te un cost que suporta pagar sous de personal i despeses dels serveis oferts. Un allotjament de turisme rural no ofereix res mes que un entorn idíl·lic, un entorn rural i para de comptar.
No hem sembla lògic ni normal que costi mes diners allotjar-se a turisme rural que a un hotel.

0 comentarios: