AUTOPISTA AP7

Redactat 17/06/08

Ja fa mesos que l’empresa adjudicatària de l’autopista AP7 ens esta oferint un servei penós i tercermundista per una via ràpida de peatge (no pas barat) com es la AP7. Concretament hem refereixo al tram de Tarragona a Vilafranca en el que s’està realitzant el llargament reclamat tercer carril.

Els ha costat una eternitat cedir a les pressions ciutadanes i suposo i espero, que del govern, per que executessin el tercer carril en aquest tram. Mentre duren les obres ens ofereixen una via ràpida entre barreres de formigó i senyalització horitzontal de color groc, en la que fa por avançar un camió enganxat per un costat a una barrera de formigó i per una massa de ferro de grans dimensions per l’altre i moltes vegades trepitjant una ratlla amb una banda rugosa que fa soroll. Tot plegat mes apropiat per un videojoc que per una via real de pagament i vital pel trànsit d’aquest país.

Actualment hi ha molts trams que ja no saps per una has de passar: Línies blanques anul·lades, grogues que han perdut intensitat amb el pas dels temps i marca de repintat. Tot plegat una incertesa contínua que genera que no sàpigues en quin carril t’has de posar.
Per acabar-ho d’adobar, ahir la nit en sentit Tarragona em vaig trobar en molts trams obres de pavimentació, amb un escampall de cons per tot arreu que en alguns trams deixaven la circulació restringida a un sol carril.

El que mes m’indigna es que ens ofereixin una via en obres i en condicions lamentables al mateix preu que en les condicions normals. No entenc com tots plegats tolerem que ens segueixin cobrant la tarifa normal per una servei mes propi d’una esport de risc i de videojoc. Un servei que ofereix un tram de via limitat a velocitat màxima de 80 Km/h que els usuaris paguem per una via de 120 Km/h.

Si ABERTIS fos una empresa seriosa i amb ganes de millorar la seva imatge dins la societat hauria de rebaixar de forma automàtica els seus peatges a raó del servei ofert. Si ens ofereixen una servei limitat a 80 Km/h, que suposa un 33% de reducció respecte el límit establert pel codi de circulació en autopista, que ens rebaixin l’import del peatge del tram en la mateixa proporció. Aquesta seria una mesura honesta, que faria que els soferts i timats ciutadans ens sentíssim millor tractats per ABERTIS i que millores la percepció que tenim d’ella, que crec que es molt nefasta. Al menys la meva es que sols volen guanyar calers, independentment del que ofereixen. Tan els fa que hi hagin cues quilomètriques durant les famoses operacions sortida o tornada o que hi hagi dos carrils estrets entre barreres de formigó per circular. Ells segueixen aplicant la tarifa estandar i el usuari “a tragar i a callar” i a jugar a la consola com si estes en un videojoc, amb la diferència que al sofà de casa, un no es juga la vida però en una via com la AP7 actual si.

0 comentarios: