Solidaritat del territori

17/03/2008

Solidaritat del territori.

Avui he sentit al Sr Alcalde de Barcelona en referència a l’aigua que es portarà en vaixells cisterna des de Tarragona apel·lant a la solidaritat “Avui per tu i demà per mi”. Diu que potser en un futur altres llocs del territori passaran per alguna necessitat i se’ls haurà d’ajudar i Barcelona ho farà.
Des de comarques estem disposats a ajudar si realment tenim els recursos sobrants, cosa que dubto. Algú ha dit als mitjans que pobles com Riudecols, tenen restriccions d’aigua ja fa molts mesos?. Qui ha anat a portar-los aigua per paliar la manca dels recurs?. L’ACA a prestat la mateixa atenció a Riudecols que a Barcelona?.

Aquest cap de setmana s’ha produït a Horta de Sant Joan un referèndum entre els habitats del poble per decidir si estaven a favor o en contra de la instal·lació d’una parc eòlic al seu terme. Ha sortit que no per sort, encara que dubto que serveixi per alguna cosa, ja que l’Alcalde ja s’havia venut a l’empresa promotora i als beneficis econòmics que suposa vendre el paisatge a canvi de calers.

Tot plegat hem port a pensar que els de comarques “banyuts i pagar el beure” com es diu vulgarment. La solidaritat es un terme que entenc com una acció que ha de comportar alguna contrapartida o compensació a canvi de cedir una be o recurs sobrant. Aquí res de res.
Donem aigua a Barcelona dels nostres recursos, Ens deixem posar aerogeneradors per cobrir la necessitat energètica del país a canvi de que?. Jo us ho diré!, a canvi de destrossar el territori i el valor paisatgístic de moltes zones com pot ser la Terra Alta.
Us heu mirat el diagrama de distribució dels parcs eòlics al territori Català? Tots els parcs aprovats per la Generalitat estan a Tarragona i Lleida i un a la zona de la Costa Brava. Això si que es solidaritat!!!!

On es la solidaritat per part de la gent d’Osona per deixar que una línia elèctrica creu el seu territori per contribuir a cobrir la necessitat energètica de Barcelona i Catalunya en general. Ells no volen cedir a l’impacte de la MAT i els de les comarques del sud ens hem de deixar escampar per tot el territori molins i mes molins. D’això jo no en dic solidaritat.

Crec que si es vol que els de comarques realment contribuïm al creixement del país i molt especialment a la capital catalana i que ens deixem instal·lar parcs eòlics, cedim l’aigua, que ens creuin línies elèctriques, ... hauríem de percebre que tots els racons del territori son veritablement solidaris i que tots gaudim dels avantatges i que patim els greuges per igual. Que els greuges i els beneficis fossin reals i per tots, no sols pel municipi que es deixa posar els Aerogeneradors. Crec que hi han formules per fer que això sigui així, com pagar menys per l’energia elèctrica si al teu territori contribueix mes a produir-la. Tarragona en on mes contribuïm sense cap dubte (parcs eòlics, nuclears....).

0 comentarios: