EL FUTUR DE LES EMPRESES MUNICIPALS

Com ja es va fer públic l’Ajuntament de Reus té la intenció de fer desaparèixer la societat Aigües de Reus com a tal i integrar-la a una nova societat anomenada REUS SERVEIS MUNICIPALS formada per GESFURSA (Serveis Funeraris) i INNOVA.

Com que el rati d’endeutament de l’Ajuntament és extremadament elevat 134.25% i supera en escreix el màxim establert per la llei, aquest se les esta empescant per assolir un rati decent i rebaixar-lo al 80%.
Com ja es conegut (veure text adjunt) el crèdit de l’Hospital el va signar INNOVA que era l’empresa que tenia capacitat d’endeutament i podia signar el préstec ja que estava considerada com empresa de NO MERCAT.

La fusió en una única empresa que integrarà Aigües de Reus, Gesfursa i INNOVA, representa que s’assoleix una empresa DE MERCAT, ja que el 50% dels seus ingressos seran provinents de la seva facturació per la seva activitat i la resta procedents de aportacions de diner públic d’entitats locals, autonòmiques o de l’Estat.

El més preocupant, en la meva opinió es que ara, el paquet és comú i el deute d’INNOVA formarà part comptablement de la nova societat i que aquest serà pagat amb diners procedents del rebut de l’aigua ja que INNOVA no te capacitat de generar ingressos. Aigües de Reus està aplicant un rigorós pla d’ajust per gastar el mínim possible i disposar d’uns beneficis elevats que permetin cobrir els beneficis suficients per tapar els forats d’INNOVA, per tant amb el preu que els ciutadans paguen l’aigua, es retorna el crèdit de l’Hospital i es paguen els interessos del deute d’INNOVA amb les entitats bancàries.

Aquest simple fet ja em sembla poc ètic i en les èpoques que vivim en la que moltes famílies no poden pagar el rebut de l’aigua, els ingressos derivats del consum d’aquest be escàs s’utilitzen per pagar un centre de Salut i tornar els interessos a les entitats bancàries.
A mes la tarifa de l’aigua estarà supeditada a un compte de resultats conjunt de tres empreses que pot justificar un augment de la mateixa per assolir un resultat per seguir podent pagar el deute d’INNOVA. Qui diu que sota aquesta opacitat no s’amaguen en el futur augments del preu de l’aigua i per tant més càrrega sobre els ciutadans?

Aigües de Reus, per assolir el màxim de beneficis, ha de gastar el mínim imprescindible pel seu funcionament, fet que produeix un descens en la qualitat del servei prestat i en una manca d’inversions. Aquesta manca d’inversions, si es demoren en el temps i la situació s’allarga, representen un envelliment de la infraestructura i a la llarga una inversió mes gran ja que quan comencin a aparèixer avaries s’haurà d’invertir sí o sí.


Em sorprèn que no hi ha hagut (que a mi em constí) cap partit polític de l’oposició que hagi activat una campanya o un debat sobre aquest aspecte i que l’hagi exposar a l’opinió pública i als mitjans perquè els ciutadans en siguin conscients i que puguin expressar la seva opinió i es generi debat.  Espero que no sigui tard quan la ciutadania sigui conscient d’aquesta situació 

següent post↓ - siguiente post↓ - next post↓ - prochain post↓ - nächsten post↓

0 comentarios: